Föreningsmedlemmar sittande på jubileumsmiddag

Bibliotekssockorna - hur går det med stickandet?

Vi vill ju väldigt gärna höra om och se hur det går med stickandet av föreningens bibliotekssockor. Vid Finlands svenska biblioteksdagar fick alla deltagare mönstret.

Mönstret på bibliotekssockorna har designats på begäran av Finlands svenska biblioteksförening inför föreningens 85-årsjubileum. Mönstret är inspirerat av föreningens logo och framtaget av Benita Stenlund, Knitnita Design.

sockor bokhylla

Vi förstår ju att ni sparat mönstret på säkert ställe, men ifall någon ändå undrar så har vi nu gjort det tillgängligt även på vår webb. Och så ville vi förstås också att alla våra medlemmar ska få chansen att sticka sockorna, även om man inte hade möjlighet att delta i konferensen. 

Katt stickning
 
Nu när höstmyset är här på allvar så passar ju stickande perfekt – eller mysandet i färdiga yllesockor om man redan är klar! Själv var jag en av de få lyckligt lottade fick ett par färdigstickade sockor under biblioteksdagarna. Ett välgjort hantverk som jag med glädje använder och som alltid minner mig om inspirerande dagar fyllda av gemenskap!

stickmönster sockor

Är det så att sockor känns oöverkomligt, eller onödigt – kanske ni blir inspirerade att sticka något annat? Använd mönstret som utgångspunkt och var kreativ!! Oavsett gläds vi över varje foto som skickas till oss. Kanske ni går i stickandets tankar? Då är ni långt på väg, det sägs ju ändå att väl planerat är hälften gjort. Fast även om det är tanken som räknas och den värmer, så kanske inte lika bra. Biblioteksvänner, nu är det dags. Fatta tag i stickorna och börja på – eller sätt mönstret i händerna på någon som är bevandrad och begeistrad i stickandets konst.

mönster garn stickor
 
Läsning, yllesockor och höstmys är en självklar kombination, det är sedan gammalt. I och för sig är ju läsning perfekt nästan när och var som helst, det är också en gammal sanning. 

Länk till mönstret

Skicka dina foton till fsbf@fsbf.fi

Foton:
Färdiga sockor Gun Vestman, övriga foton Sara Söderbacka